Organiczny 100% Czysty Zimnotłoczony Olej z Jojoby
Organiczny 100% Czysty Zimnotłoczony Olej z Jojoby

Organiczny 100% Czysty Zimnotłoczony Olej z Jojoby

Normalna cena 60,00 zl
/
Z wliczonym podatkiem.

Organiczny 100% Czysty Zimnotłoczony Olej z Jojoby

  • Nazwa: Zimnotłoczony olej z Jojoby
  • Nazwa botaniczna: Simmondsia Chinensis
  • Pojemność: 50 ml
  • Metoda ekstrakcji: Tłoczony na zimno, otrzymywany z nasion Simmondsia Chinensis.

Posiada certyfikat zgodności z europejskimi standardami żywności ekologicznej (nr WE 834/2007 i nr WE 889/2008) oraz najnowszym międzynarodowym standardem COSMOS

Natural, Cruelty Free, Vegan, No GMO
Zawiera tylko jeden składnik
Bez toksyn, nafty, parabenów i sztucznych zapachów
Nigdy nie testowany na zwierzętach

Stosowany ze względu na hipoalergiczne właściwości kosmetyczne olejek jojoba zawiera prawie wszystkie witaminy i minerały potrzebne do wspomagania wzrostu zdrowej skóry i włosów, przez co udowadnia swoją skuteczność na najbardziej wrażliwej skórze. Olejek jojoba wykazał niezliczone zalety, takie jak zdolność nawilżania podczas oczyszczania i kontrolowania produkcji sebum, zdolność do poprawiania wyglądu i dotyku skóry i włosów oraz jego zdolność do zmniejszania wyglądu i uczucia podrażnień i niepożądanych rozstępów.

Właściwości:

Zmiękczające, ochronnie nawilżające, chłodzące, kojące, przeciwutleniające, zmiękczające, wzmacniające, stymulujące, przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, antyseptyczne, przeciwgrzybicze, przeciwbólowe, przeciwzapalne, ściągające, pobudzające, tonizujące.

Czy mogę zapłacić przelewem bankowym?

Tak! Wybierz Przelewy 24 (Mollie) ze strony kasy, aby zapłacić przelewem bankowym.

Czy bezpiecznie jest spożywać olejki eteryczne Amo Pura?

Chociaż nasze oleje są w 100% czyste i wolne od dodatków, zalecamy ich spożywanie tylko za radą lekarza / profesjonalisty. Prawdziwie czyste olejki eteryczne mogą powodować szkody, jeśli są spożywane w niewłaściwej dawce.

Dlaczego cena jest wyższa niż w przypadku innych dostępnych olejków eterycznych?

Istnieje wiele zastępczych olejków eterycznych sprzedawanych jako „klasy aromaterapeutyczne” lub „naturalne”, które nie są tym samym co 100% czyste olejki eteryczne. Oleje te zwykle zawierają szkodliwe toksyczne dodatki, a mianowicie: benzaldehyd, octan benzylu, glikol propylenowy, parabeny i siarczany.

Od pól na całym świecie, gdzie rośliny są sezonowo zbierane, aż do przechowywania i wysyłki, utrzymujemy najwyższe standardy jakości, aby zapewnić, że otrzymujesz tylko najczystsze olejki eteryczne.

Czy mogę używać olejków na mojej skórze?

Tak, możesz. Nasze oleje są w 100% czyste, dlatego konieczne jest zmieszanie ich z olejem nośnym, takim jak olej z awokado lub olej kokosowy. 10-15 kropli olejku w 50 ml oleju nośnego dla osoby dorosłej lub 2-5 kropli dla dzieci. Możesz nieznacznie zwiększyć tę dawkę, jeśli używasz olejków do masażu.

Zdecydowanie zalecamy, aby nie stosować naszych olejków eterycznych bezpośrednio na skórę w postaci nierozcieńczonej, ponieważ mogą powodować podrażnienia.

Wszystkie zamówienia wysyłane są z naszego magazynu w Warszawie za pomocą DPD.

Zamówienia złożone przed godziną 23:00 zostaną wysłane następnego dnia roboczego.

Standardowy czas wysyłki wynosi 1-2 dni i zostanie potwierdzony na stronie kasy.

Standardowa wysyłka kosztuje 9,95 PLN lub jest bezpłatna w przypadku zamówień większych niż 200 PLN.

Oferujemy 100% gwarantowany zwrot pieniędzy, jeśli nie jesteś w pełni zadowolony z zakupu.

Customer Reviews

No reviews yet
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
Izrael - uprawa i zbiór wysokiej jakości jojoby

Krzew jojoba jest dziką, krzewiastą rośliną, która występuje w gorących i suchych regionach. Dla Amo Pura, nasza jojoba zebrana ręcznie pochodzi z Izraelu. Jojoba toleruje suszę i wymaga lekkiej, gruboziarnistej, przepuszczalnej gleby piaszczystej o pH od 5 do 8, dobrze prosperującej przy wyjątkowo małych ilościach wody rocznie i minimalnej uprawie, dlatego zawiera wiele cennych minerałów bez potrzeby sztucznego nawożenia.

Izrael - uprawa i zbiór wysokiej jakości jojoby
Korzyści i właściwości

Świetnie łączy się z olejkami eterycznymi

Zapobiega oznakom starzenia, takim jak zmarszczki i drobne linie

Reguluje produkcję pigmentu skóry, a tym samym zapobiega przebarwieniom

Zapobiega utracie wilgoci ze skóry i włosów

Przynosi ukojenie oparzonej skórze

Głęboko oczyszcza pory i równoważy produkcję oleju przez skórę. 

Zapobiega zapaleniu stawów - sztywności i bólu

Eliminują łupież, a tym samym wspomaga wzrost włosów.

Zastosowanie

Olejek jojoba może być stosowany na skórę, włosy i paznokcie w celu oczyszczenia, odżywienia, nawilżenia oraz wyeliminowania lub zapobiegania infekcjom grzybiczym. Stosowanie olejku jojoba na obszary skóry dotknięte trądzikiem pomoże zmniejszyć widoczność i powstawanie wyprysków i zaskórników poprzez regulację wydzielania sebum i wyrównanie naturalnego nawilżenia skóry. Aby uzyskać krem ​​nawilżający, olej jojoba można zmieszać z kilkoma kroplami kojącego olejku eterycznego, takiego jak lawenda, a następnie nanieść na ciało po kąpieli lub prysznicu, aby zapewnić długotrwałe nawilżenie. Dzięki temu skóra będzie wyglądać i czuć się czysta, zdrowa, jędrna i młodzieńcza bez tłustych pozostałości. Aby uzyskać kojącą mieszankę olejków do masażu, olej jojoba może być stosowany do rozcieńczania uspokajających olejków eterycznych, takich jak kadzidło lub bergamotka. Aby oczyścić i nawilżyć suche włosy, kilka kropel delikatnie podgrzanego olejku jojoba można wmasować w wilgotne włosy, aby je namoczyć i odżywić przez kilka minut, a następnie dokładnie spłukać szamponem. Aby rozwiązać problem puszących się włosów, kilka kropli olejku jojoba można wmasować w dotknięte obszary suchych włosów, omijając skórę głowy.

Aby uzyskać nawilżającą warstwę ochronną skóry na zewnątrz, olej jojoba można nakładać na twarz i każdą inną odsłoniętą partie ciała, aby chronić ją przed mrozami, wysoką temperaturą oraz UV. Można go również nakładać na twarz jako serum i pozostawić na noc, aby skóra była bardziej miękka i gładka. Zmieszany z równą ilością wosku pszczelego i nałożony na usta, olej jojoba może zastąpić tradycyjne balsamy do ust. 

Używany w medycynie, olej jojoba może zwalczać infekcje grzybicze, takie jak grzybica paznokci stóp. Stosowany na rany i oparzenia słoneczne ułatwia proces gojenia, skutecznie eliminując bakterie i zmniejszając stan zapalny. Osoby z zapaleniem stawów i bólami mogą stosować olej jojoba zmieszany z łagodzącymi ból olejkami eterycznymi, aby złagodzić dyskomfort.


Customer Reviews

No reviews yet
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)